A Numeron kompakt módon oldja meg mindazokat a feladatokat, amelyekre korábban csak nagy készpénzfeldolgozó központok voltak képesek: a bankjegyeket megszámolja, címlet szerint azonosítja, valódiságukat és épségüket mindkét oldalon, teljes felületen ellenőrzi, és természetesen mindezen szempontok szerint szétválogatja.
A BPS C4 olyan asztali bankjegyfeldolgozó rendszer, amely különböző helyekről (például bankfiókokból, üzletekből) a pénzkezelő központba érkező befizetési egységeket képes gyorsan és megbízhatóan feldolgozni.

A BAMA 200 ST berendezés a bankjegyek összepántolásának ugyancsak megbízható, könnyen használható eszköze. Mindezek mellett a pántolás végeztével a pántra pecsétet nyom.

További információ:BAMA 200 ST-ről német nyelven

A Magyar Nemzeti Bank törvényben rögzített feladata, hogy a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címletösszetételű készpénzzel lássa el. A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik hatékony eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB 2011-ben programot indított az UV-A/C-készülékek beszerzésnek támogatására.

Az SCH-ps Kft. által kifejlesztett MANIPACK IV. bankjegycsomagoló gép a bankjegyek gyors, megbízható és higiénikus műanyagzacskós vákuumcsomagolását teszi lehetővé.

A készülék préselő egysége 1000 db-os bankjegykötegeknek a csomagoló tasakba helyezését könnyíti meg. A szorítópofák közé helyezett bankjegyek gombnyomásra összepréselhetők, majd egy másik gomb lenyomásával tolhatók a pofákra húzott műanyag tasakba. A szorítópofák - a csomagolt bankjegy méretéhez igazodva - egyszerűen cserélhetők.